Gezondheid & karakter

en een mooie vriendelijke uitstraling

Wij zijn

Ons gezin bestaat uit Benny Agricola, Geertje Broekens, onze drie kinderen: Jildou, Aiso en Welmoed en natuurlijk de honden. De eerste vermelding van onze boerderij; de Kooifenne, stamt uit 1784 en de oppervlakte was 98 pondemaat (36,29 ha). Op 4 april 1856 wordt de terp van de kooifenne gezet.

 

Kooifenne

De naam is ontstaan uit “koeyfinne”, een standweide voor koeien waar maar zelden gemaaid werd. Later is het “Kooifenne” geworden, omdat hier een eendenkooi was. De overblijfselen van deze eendenkooi waren tot voor de ruilverkaveling in het land terug te vinden. De kooifenne is nu een moderne melkveehouderij, met 90 melkkoeien en 56 ha land. Al meer dan 100 jaar boeren hier de Agricola’s.

 

Kennismaking met de labrador

Het is allemaal begonnen met Smorrie, de jonge labradorpup van een vriendin. Een vrolijke hond die hield van zwemmen. Modderige sloten waren geen probleem. Zij zette haar gebit in de mooiste en duurste spullen en ze was niet graag alleen. Mijn vriendin vertrok naar het buitenland, kon niet langer voor haar zorgen en ze kwam bij mij. Vanaf die dag hebben we lief en leed gedeeld. Smorrie is 16 jaar geworden.

 

Toen we in 1998 gingen wonen op de Kooifenne kreeg Smorrie gezelschap van Beike, de boerderij stabij. Na de dood van Beike moest er een nieuw hondje komen. De keuze was gauw gemaakt, het werd een zwarte Labrador Lotte. Ook weer een geweldig lieve hond. Ik werd steeds enthousiaster en het idee ontstond om met Labradors te gaan fokken. Om een bredere basis te leggen heb ik een chocolde buine Labrador uit Duitsland geïmporteerd, Pippi genaamd.

‚Äč

DIT ZIJN wij

BEL MIJ: 06 22 781355 

HOME